Nekaj nasvetov in idej, da bodo piščančji zrezki še bolj okusni, ne glede na to, kako jih pripravite
Piščančje meso se v naših loncih znajde zelo pogosto, zato marsikdaj pozabimo, kako ga vrhunsko pripraviti. Največkrat se na naših krožnikih bohotijo piščančji zrezki Pivka, ki so lahko hitro pripravljeni.
Žal pa velikokrat presuhi in pustega okusa. Že prvo napako, ki jo pogosto naredimo je, da zrezke narežemo na tanke rezine in jih po možnosti še potolčemo. To je žal velika napaka, saj z njo meso oropamo tako okusa kot hranil.
Z marinado so piščančji zrezki še okusnejši
Pogosto pri pripravi piščanca pozabljamo na marinado, zaradi katere bo meso veliko bolj sočno in mehko. Večje kose mariniramo veliko dlje, lahko tudi preko noči, medtem ko se piščančji zrezki lahko marinirajo vsaj pol ure pred peko.
Osnova marinade naj bo olje in kislina, mehča tudi med. Dodamo tudi začimbe, kot so dimljena paprika, česen, kurkuma in dišavnice. Če boste piščančje meso dejansko okopali v tej marinadi, bo rezultat odličen.
Ali ste vedeli, da piščančji zrezki z mandeljni ohranijo dober okus in sočnost?
Dostikrat se piščanca lotimo pohati ali cvreti, a nas pogosto že misel na umazanijo, ki nastane okrog, odvrne od tega početja. Zato pa se piščančji zrezki lahko pripravijo tudi v pečici. Najprej zrezke narežite na rezine in jih osolite. Zmeljite ovsene kosmiče v moko in zrezke povaljajte v njih. Da se bodo lističi mandeljnov nanje prilepili, jih prej pomočite v jajce. Nato zrezke obsujte z mandeljni in jih položite na pekač obložen s peki papirjem.
Zrezke z mandeljni nato potresete s kokosovim maslom, da pomagajo ohraniti sočnost. Ne pozabite, da se piščančji zrezki z mandeljni med peko enkrat obrnejo. Pri peki pazite, da jih ne pečete pri visoki temperaturi in predolgo časa, saj se bodo zrezki preveč izsušili. Zlato zapečeni zrezki so zelo okusni in jih lahko ponudite s številnimi prilogami. Ker so dovolj hranljivi, jih lahko ponudite s svežo solato ali preprosto kuhanim rižem ali krompirjem.
- Artroza kolena
- Barvanje obrvi
- Bazeni Intex
- Canyoning
- Čiščenje odtoka kuhinje
- Čiščenje superg
- Čista voda
- Delovna zaščita
- Dermatološka klinika Ljubljana
- Diesel
- Ekološka zelenjava
- Garažna vrata
- Gube na obrazu
- Gucci
- Igralništvo
- Invisalign
- Izpit za čoln Celje
- Jakne za jadranje
- Kava
- Knauf profili
- Komoda
- Kritina
- Kuhinje
- Lamelne zavese
- Lutke
- Majice
- Maltežan
- Mandlji
- Marketing
- Maskara
- Meditacija
- Naglavna svetilka
- Naravno milo
- Nega rok in telesa
- Nekategorizirano
- Nepremičnine Koper
- Pegasti badelj
- Piščanec
- Plovila
- Pos terminal
- Poslovni najem vozil
- Postelja
- Povodec
- Prevajalska agencija
- Restavracija
- Robotska kosilnica
- Rolete
- Sindrom karpalnega kanala
- Sladkorna
- Sodobni klicni center
- Spodnje majice
- Šport
- Športna prehrana
- Streha
- Tečaj varne vožnje
- Tečaj za voditelja čolna
- Varuške
- Vreme Pokljuka
- Vrtnarstvo Tratnik
- Vzmetnice
- Zipline Bovec
- Žlebovi
adrenalin analogne ure avto avtomobil canyoning diesel ure digitalne ure dobra kava izbira prave vzmetnice izpit za čoln jakna za jadranje jutranja kava kava kavarna kopalnica kosilnica košnja košnja trave kritina kronografske ure kvalitetna vzmetnica lamelne zavese milo milo za roke moderne jakne moderne jakne za jadranje multifunkcionalne ure nakup nove vzmetnice nakup vzmetnice naravno milo oprema za canyoning oprema za jadranje postavljanje strešne kritine rezervacija canyoninga robotska kosilnica rojstni dan selitev senčila sprehod s hišnim ljubljenčkom sprehod s psom streha strešna kritina udoben spanec zdravje šport